topprojectoct2019

The new school in Clervaux opened in September 2018.

The Lycée houses the upper school with different branches. Under the concept of sustainable development, the entire school complex was integrated into the surroundings near the waterside of Clerve and the wooded hillside.

The idea of the architects was to depict the forest motive in graphic-abstract form. In the façade area in metal form with large perforation and indoors in auditorium and cafeteria with the Micro Graphic for the wall cladding. The architects and builders are pleased about the successful execution.

Link for more information

Object: LESC – Lycée Edward Steichen Clervaux, LUX
Architect: Jonas Architectes Associés SA, Ettelbruck, LUX
Type: TOPPERFO® Panel type Graphic Micro, different perforations, MDF melamine eco White B3002 LP
Area: approx. 335 m2
Year of construction: 2018
Customer: Schreinerei Vincent Messerich AG, Hosingen, LUX
Impressions: Stephan Offermann, LUX